آموزش وردپرس

جو ترش

جو ترش یا جو پاییزه
هفته دوم مرداد ماه زمان کاشت جو ترش در بیدهند بود. جو ترش به محصولی گفته میشد که بذر آن جو معمولی بوده و در هفته دوم مرداد کاشته و در اواسط مهر ماه برداشت میشد . خوشه های جو ترش با جو بهاری فرقی نداشت اما رگه های قرمز رنگ روی پوست دانه ها رنگی زیبا به جو پاییزه میداد .
بیدهندی ها جو ترش را محصولی با ارزش میدانستند . این محصول قوت اصلی مردم در فصل زمستان بود زیرا آشهای متنوعی که با این نوع جو پخته میشد دارای قوام و چسبندگی و لعاب بهتری نسبت به جو بود . همچنین نان حاصل از این نوع جو دارای کیفیت و مزه بهتری بود.
برای کاشت ابتدا زمین (معمولا زمینی را که محصول گندم آن برداشت شده بود) را آب داده و ۳ تا ۷ روز بعد با مرتب کردن مرزها ، بذر را پاشیده و زمین را تا عمق حدود ۱۵ سانتیمتر شخم میزدند .
سپس با شنکش ، باقیمانده ریشه های گندم را جمع آوری و در اولین فرصت ( بسته به نوبت آبیاری هر جوق) آن را آبیاری و پس از آن هر ۱۴ روز یکبار آبیاری میشد .
جوهای رسیده که هنوز بوته های آنها خشک نشده بود را چیده و به منظور خشک شدن در آفتاب پهن میکردند . پس از اینکه بوته ها تقزیبا خشک میشد ، دانه ها را با ضربه زدن روی خوشه ها از ساقه جدا میکردند .
پس از برداشت جو پاییزه و حمل محصول به منزل ، بانوان بیدهندی برای آماده سازی آنها و تهیه غذا برنامه ریزی میکردند .

درباره ی bidhendi

همچنین ببینید

یلدای ۱۳۹۶

شب یلدا (شب چله): این شب به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!